Behandeling van kloven
Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Deze inscheuringen van enkele millimeters tot een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte.
Hoe herkent u kloven
Er zijn twee soorten kloven:
Vochtige kloven tussen of onder de tenen
Deze ontstaan door een verweekte huid door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Een belangrijke oorzaak is vaak een schimmelinfectie. Daarbij is het zaak de huidomgeving zo droog mogelijk te houden door na het wassen tussen de tenen goed af te drogen.
Droge kloven aan de hiel
Een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratievorming geven vaak kloven aan de hiel. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. In dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening.
Wat doet de pedicure?
Bij vochtige kloven is de behandeling erop gericht zoveel mogelijk infecties te bestrijden. Bij kloven door schimmelinfectie in een vergevorderd stadium zal de pedicure u adviseren de huisarts te raadplegen. Bij misvorming van de tenen kan de pedicure antidrukmiddelen of orthesen aanbrengen om de afstand tussen de tenen te vergroten, waardoor verweking niet opnieuw kan optreden.
Bij droge kloven wordt zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd, voornamelijk de randjes eelt van de kloven. Dit is belangrijk om het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing van droge kloven goed mogelijk. Bezoek regelmatig uw pedicure om het eelt dun te houden want hoe dikker het eelt, hoe eerder kans op kloven.
Na deze behandeling zal de pedicure u advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen. Dit is noodzakelijk bij een huid die gevoelig is voor kloofvorming. Crème regelmatig uw voeten in met bijvoorbeeld eelt crème of een crème met ureum om het eelt soepel te houden.
WandelWol gebruiken bij overmatig kloven, verkrijgbaar in onze praktijk
Wat doet WandelWol antidruk/preventieve wol:
- ontlast
- werkt preventief
- verzacht
- helpt het herstellend vermogen van de huid door middel van lanoline
- hecht zich aan de sok, waardoor WandelWol op de juiste plek op de huid blijft zitten
- geen plakresten! Dus ook geschikt voor de gevoelige huid
- 100% biologisch, 100% afbreekbaar
- klontert niet en rolt niet op